Over de Broedgids

De Broedgids is geschreven voor iedereen die graag eieren van kippen en ander pluimvee wilt uitbroeden. Er is maar weinig goede documentatie over het uitbroeden van eieren. In het ergste geval kan dit ervoor zorgen dat de eieren niet uitkomen. En dat willen we juist voorkomen!

De Broedgids is geschreven om:

  • Beginners op weg te helpen en succesvol eieren uit te laten broeden
  • Gevorderden nieuwe informatie te verschaffen over het broeden
  • Voorkomen dat je kuikens verliest tijdens het broedproces
  • Praktijkervaringen te delen, waardoor je betrouwbare informatie krijgt

Broedgids handboekWat vinden de gebruikers van de Broedgids?

Klant 1 “Broedgids.nl is recent compleet vernieuwd. Wij hebben nog geen recensies verzameld van klanten die met het nieuwe systeem besteld hebben. Ben jij de eerste die wat over ons schrijft?” (15-5-2018)

Klant 2 “Broedgids.nl is recent compleet vernieuwd. Wij hebben nog geen recensies verzameld van klanten die met het nieuwe systeem besteld hebben. Ben jij de eerste die wat over ons schrijft?” (15-5-2018)

Auteur van de broedgids

De Broedgids is samengesteld door Olivier van Oijen.

Als oprichter van verschillende kippenwebsites, waaronder kippen.nl kwam ik vaak in aanraking met kippenliefhebbers die vragen hadden over het broedproces of twijfels hadden of ze het goed deden“.

Ondanks dat je het broeden vaak niet in één keer goed kan doen, zijn er wel veel dingen die je al kan voorkomen door je ervan tevoren over in te lezen. Zo is de Broedgids geboren. De gids is samengesteld uit eigen kennis en ervaring. Én met de ervaringen van andere hobbyfokkers, die al hun hele leven met de hobby bezig zijn.”

Blogberichten

Broedse kip in het legnest
/door

Wat is een broedse kip?

Wanneer je een broedende kip hebt zul je dit snel merken, de kip is bijna obsessief veel op haar nest en vertoont afwijkend…
broedtijd kip
/door

De broedtijd van een kip

De broedtijd van een kip duurt over het algemeen 21 dagen. Grote eieren doen er soms net wat langer over dan kleine eieren.…

Online Kippen Magazine

Ook verkrijgbaar bij

Dierenoutlet.nl
Dierenoutlet.nl